TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası
TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ 6. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (2006-2007)
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 6. Dönem Çalışma Raporu Yayımlandı.

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ

6. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (2006-2007) 

 

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ANTALYA ŞUBESİ GENEL KURULU

 

Şubemiz Genel Kurulu çoğunluklu olarak 9 Şubat 2008 günü saat 11:00`de Mimarlar Odası Antalya Şubesi Toplantı Salonunda (Meltem Mahallesi) çoğunluk sağlanmadığı takdirde çoğunluksuz olarak aynı salonda 16 Şubat 2008 tarihinde 11:00`de yapılacaktır.

Seçimler ise; çoğunluk sağlandığı takdirde 10 Şubat 2008 saat  09:00 – 17:00 arası Meltem Mahallesindeki Şube Binamızda, çoğunluk sağlanamadığı takdirde çoğunluksuz olarak 17 Şubat 2008`de Şube binamızda saat 09:00 – 17:00 saatleri arasında yapılacaktır.

GÜNDEM    :

1 – Açılış

2 – Başkanlık Divanının Seçimi

3 – Saygı  Duruşu

4 – Şube çalışma ve mali raporlarının okunması ve değerlendirilmesi

5 – Şubenin yeni dönem yıllık bütçelerinin görüşülmesi ve değerlendirilmesi 

6 – Şube Yönetim Kurulu asil ve yedek adayları Merkez Genel Kurul delegeleri asil ve yedek adayların belirlenmesi 

7 – Dilek ve temenniler 

8 – Seçimler (genel Kuruldan 1 gün sonra Şube binasındadır)

A )  Şube Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerin seçimi

B )  Merkez Genel Kurulu Asil ve Yedek  Delegelerin seçimi

Basın ANT.249  

 

YÖNETİM KURULU ORGANLARI

ANTALYA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Kutlu TANER               1.Başkan                     30.01. 2006-16.02.2008

Ümit Deniz GÜVEN     2. Başkan                     30.01.2006-09.11.2006

Ömer Pınar AFŞAR    Sayman                        30.01.2006-28.12.2006

Ömer Pınar AFŞAR    2.Başkan                       28.12.2006 - 16.02.2008

Olcay TÜRKAY            Üye                             30.01.2006-28.12.2006

Olcay TÜRKAY            Yazman                        28.12.2006-16.02.2008

İhsan TAŞKIN             Yazman                        30.01.2006-28.12.2006

İhsan TAŞKIN             Sayman                        28.12.2006-16.02.2008

M.Süha AYKURT         Üye                               30.01.2006-16.02.2008

İrfan ŞİMŞEK              Üye                              30.01.2006-16.02.2008

Cengiz KAYA               Üye                              28.12.2006-16.02.2008

YÖNETİM KURULU (YEDEK)     :

M.Tufan TIRLAN

Cengiz  KAYA

Ürgüblü ATALAY

Uğraş CANDEĞER

A.Serdar ÖZÜŞ

Murat ŞENTÜRK

Serhat DEMER

MERKEZ GENEL KURUL DELEGE LİSTESİ

  

MERKEZ GENEL KURUL ASİL DELEGELER

 

  

MERKEZ GENEL KURUL YEDEK DELEGELER

 

M.Tufan TIRLAN

İlkay TIRLAN

Olcay TÜRKAY

Ürgüblü ATALAY

Ömer Pınar AFŞAR

Tuğba GEDİK

Hasan AKKOÇAK

Mahmut CAN

Kutlu TANER

Atilla TANER

İhsan TAŞKIN

Adem GÜLER

Ali KELEŞ

Ahmet KÖSEOĞLU

Ümit Deniz GÜVEN

 

Uğraş CANDEĞER

 

M.Süha AYKURT

 

Mahmut MUTLUTÜRK

 

Önder YAZICI

 

Fatma ÖZTÜRK

 

Murat ŞENTÜRK

 

Serhat DEMER

 

Bayram UYSAL

 

Ertan ÖZKÖK

 

İL TEMSİLCİLİKLERİMİZ

 

ISPARTA İL TEMSİLCİLİĞİ

BURDUR İL TEMSİLCİLİĞİ

Mahmut MUTLUTÜRK    Temsilci

Hüseyin TARHAN        Temsilci

Adil ERTUNÇ                   Temsilci Yardımcısı

Mustafa İNAL               Temsilci Yardımcısı

Serhat  DEMER                Temsilci Yardımcısı

Asuman OĞUZ            Temsilci Yardımcısı

 

SUNUŞ

Değerli Meslektaşlarımız

Olağan Genel Kurul ile göreve gelen yönetimimiz oda ilkeleri, program ve yönetmeliklere bağlı kalarak yürüttüğü görevini tamamlamıştır.

UNESCO tarafından DÜNYA YER YILI olarak ilan edilen 2008 yılı başında ve 2009 da İstanbul‘da yapılacak "DÜNYA SU FORUMU" nun arifesinde bu 6. Genel Kurulumuzu yapıyoruz.

Ayrıca  dünyanın birçok ülkesinden binlerce jeoloji mühendisinin katılımı ile gerçekleştirilecek 2016 DÜNYA JEOLOJİ KONGRESİ‘nin ülkemizde yapılması yönünde hazırlıklara başlanılması hedef gösterilmiştir.

İşte bu dönemler ülkemizin tanıtımına, mesleğimize ve Odamıza büyük kazanımlar sağlayacak bu oluşuma destek ve katkı verme zamanlarıdır.

Bilindiği üzere JMO 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş  TMMOB‘ye bağlı olarak çalışan, kamu kurumu niteliğinde bir meslek  kuruluşudur.

Bu bilinçle meslek alanlarımızla ilgili toplumsal sorunlarda ülke ve toplumun yararına çözümler üretirken, diğer yandan da meslek ve meslektaşlarımız yararlarına çalıştık.

Bu amaçla yürütülen çalışmalarımızı ve gündemimizdeki temel sorunları ülke gerçeklerinden bağımsız tutmadık.

Jeolojik ve jeoteknik etüdlerden, yeraltısuyu faaliyetlerine, orman ve kıyı yağmacılığından enerji ve akarsu havzalarımızın özelleştirilmesi niyetlerine kadar mesleğimizle ilintili her alanda kamu yararını ön planda tuttuk.

Meslektaşlarımızın ekonomik boyutu ile sınırlı kalmayan bir işsizlik sorunu olduğunu her ortamda dile getirdik.

Nükleer enerji karşıtı platformlara destek verdik.

Yönetim üye temsilcilik ve tescilli büro ilişkilerinde özverili, tarafsız, kendini öne çıkarmaktan kaçınan bir çalışma tarzını benimsedik ve bürokratik anlayış yerine paylaşımcılığı tercih ettik.

Çalışmalarımızı yürütürken, siz tüm meslektaşlarımıza, katkı veren odalar ve sivil toplum kuruluşlarına, kamu ve yerel yönetim yetkililerine ve genel merkez yönetimimize sonsuz teşekkürler eder şükranlarımızı sunarız.

Odamızın meslek , meslektaş, ülke ve toplum yararına sürdürdüğü çalışmalarını gelecek dönemlere taşıması ile yenilenecek  olan Yönetim  Kurulumuza başarılar dileriz. Saygılarımızla

     Kutlu TANER

JMO  Antalya Şube Başkanı

ARAMIZDAN AYRILANLAR

ERTAN ÖZKÖK 

İLKER ÇOLAK 

CENGİZ GÖZEĞER

DURMUŞ ZORLU

ADİL ÖKTEM

SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ.

 

   1 . JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMA ALANLARINA İLİŞKİN   GÖRÜŞLERİMİZ

Doğa olaylarının  çok çabuk afetlere dönüşmesi için uygun şartların bulunduğu ülkemizde, doğal afetleri salt depremlerle sınırlı tutmak doğru değildir.

Her dokuz ayda 1 hasar yapıcı deprem, yılda ortalama 25 su baskını ve 50 heyelan olayının meydana geldiği ülkemizde, afet zararlarının nedenleri üzerine yapılan tartışmalarda ağırlıklı vurgunun "Yapı Kalitesi" üzerine indirgendiği görülmektedir. Oysa doğa olaylarının afete dönüşmemesi için önleyici, hiç değilse etkileri en azda tutucu çalışmalar önemli olmaktadır. İlk adım güvenli yer seçimi ve bağlı olarak planlama ve planlamaya yön veren çalışmalardır. Yerbilimsel verileri sağlayacak jeolojik ve jeoteknik etütlerin gerçekleştirilmesidir.

Kentlere göçün artması ve hızlı nüfus yığılmaları ile başlayan kentlerin rasgele büyüme süreci, arsa ve arazi rantına dayalı imar ve yapılaşma kararlarının etkisi ile hızlanmıştır. 1980 sonrası uygulanan  neoliberal politikalar, bu gelişigüzel büyümelerin yanına, değerli tarım alanlarının, ormanın, kıyı ve su havzalarının, taşkın yataklarının ve dolgu alanlarının da yapılaşma baskısı altında kalmalarına neden olmuştur.

İçinde yaşadığımız kent Antalya birçok sebeple bu yapılaşma çılgınlığını yaşamaktadır. Öncelikle kent merkezinin bulunduğu travertenler üzerinde yoğunlaşan yapılaşma tercihi, artık Konyaaltı-Yamansaz-Kundu gibi zor ve riskli zeminlerden oluşan bölgelere kaymıştır.Elinde daha çok nüfusu barındıracak yapı stoku olmasına rağmen ilçeleride içine alan sahil bandı boyunca değerli tarım alanları, narenciye ve muz bahçeleri yerleşimlere açılmaktadır.

17 Ağustos depreminin üzerinden 8 yıl geçmesine, üstelik doğal afetler listesine geçtiğimiz yıl ülke gündemine damgasını vuran Kuraklık olgusu eklenmesine rağmen "Afet Politikasızlığımız" devam etmektedir.

Hala bir İmar Yasası ve Afet Yasası çıkarılamamıştır. 3194 sayılı İmar Yasası ve 7269 sayılı Afet Yasası, yarayı pansuman yapma yerine zarar azaltma odaklı olarak ve kamu yararı gözetilerek yeniden gözden geçirilmelidir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca  1987 - 2007 yılları arasında  yayımlanmış olan genelgelerle birlikte ilgili yasalar yeniden düzenlenmeli ve aralarında dil ve anlayış birliği sağlanmalıdır. Yaşanılan çok başlılık ve kurumsal dağınıklık ortadan kaldırılmalıdır.

Sektörün muhatap taraflarından biriside Yerel Yönetimlerdir. Başta Belediyeler ve Valiliklerin teknik alt yapılarını ve personel durumunu güçlendirmeleri, başta jeoloji mühendisi olmak üzere teknik personel istihdamını artırmaları  gerekmektedir.

Küresel ısınma nedeniyle dünyanın bir kuraklıkla karşı karşıya kaldığı günümüzde kendini hissettiren "Su" sorunun ülkemizin gündemine ciddi bir şekilde yerleşmiştir.

Elektrik kesintilerini bahane ederek nükleer santral kurulmasını gündeme getirenler aynı fırsatçılıkla kuraklığı bahane ederek akarsuların satışını gündeme getirmektedir.

Mesleğimizin önemli bir konusu ve çalışma alanı olan su yaşam için zorunlu, vazgeçilmez  ihtiyaçlardan biridir. Yaşama hakkımızla ilgilidir; dolayısı ile toplumsal bir varlıktır. Ticari mal, meta  yada iktisadi değer olarak görülmez.

Yeraltı ve yerüstü su kaynaklarımızın araştırılması işletilmesi, korunması önemlidir. Tatlı su kaynaklarımız koruyacak ve ülke çıkarları doğrultusunda ve yine bir kamu kuruluşu tarafından merkezi bir planlama ile değerlendirilmelidir.

Bu görüşümüz 8 Aralık 2007 de YAYED Yerel Yönetimler Araştırma Eğitim ve Yardım Derneğinin  Akdeniz Üniversitesi, Jeoloji, İnşaat, Ziraat Mühendisleri Odalarının katılımı ile düzenlenen "ANTALYA SU SEMPOZYUMU" nda da  ifade edilmiştir.

Antalya bölgesinde 553,4 milyon m3 yeraltısuyu olmak üzere toplam 16.198,4 milyar m3/yıl su potansiyeli bulunmaktadır.Bu ülke genelinin % 9‘udur.

Yeraltısuları kendini yenileyebilen en önemli kaynaklardır. Bölgedeki havza sayısı 17‘dir. Havzaların çoğunda emniyetli işletme rezervinin belirlenme tarihi 1966 yılıdır. 9 havzada verilen tahsislerin işletme rezervlerinin çok üzerinde olduğu gerekçesi ile geçici süre sondaj kuyusu açılması DSİ tarafından durdurulmuştur. Belirlenen rezervler ile kullanıcılara verilen tahsisler günümüz koşullarına göre güncelleştirilirken, akifer kalınlıkları ve rasatlar değerlendirilerek, elektrik kullanımından fiili çekimler tespit edilerek ve resmi sulamalarda bile oranın % 60‘ı geçmediği kabul edilerek o geçicilik süresi kısaltılabilir.

•Tarımsal üretimlerde tarım ilaçlarının bolca kullanılması nedeniyle yeraltısularımız kimyasal kirlenmeye açıktır. Alınacak önlemlerinin yanı sıra üreticilerde bilinçlendirilmelidir. Toprağın jeolojik yapısına bağlı olarak sulama yöntemi seçilmelidir.

•167 sayılı Yeraltısuları Kanunu mevcut kooperatifler yasası ile uyumlu olacak şekilde güncelleştirilmelidir. Kanunda yeraltısularının korunmasına yönelik ciddi ve caydırıcı önlemler olmalıdır.

• Belgesiz kuyu açılması önlenmeli ve belgeli kuyulardan çekilen su kontrol edilmelidir(Su saatleri takılarak).

• DSİ tarafından derin akiferlerin araştırılmasına başlanmalıdır.

•Tüm kamu Kurumları ve Özel Sektör Firmaları tarafından su sondaj kuyu bilgileri için DSİ bünyesinde bir veri bankası oluşturulmalıdır.

• Jeolojik olarak yeraltısuyu potansiyeli zayıf olan bölgelerde suni beslenme projeleri geliştirilerek yeraltısuyu beslenmesi desteklenmelidir.

• Sahil ovaların da   oluşan tuzlu su kamasının daha da ilerlememesi için aşırı çekimlerden ve disiplinsiz kullanımından kaçınılmalıdır.

• En güvenilir su kaynağı olan yeraltısularının zorunlu hallerde kullanılacak kaynaklar olarak kabul edilen politikalar oluşturulmalı ve sürekliliği sağlama adına alternatif kaynaklar yaratılmalıdır.      

İnşaat sektörünün ihtiyacı olan kum-çakıl gibi doğal malzeme yakın zamana kadar akarsu yataklarından  temin edilmekteydi. Aşırı ve kontrolsüz malzeme alımından dolayı akarsu yatakları  bozuldukça, taşkını kontrol eden seddeler talan edildikçe, doğa kendini tamir etmekte yetersiz kaldıkça, akarsu yatakları da ilgili kurumlar tarafından ruhsata kapatılmıştır. Bu gereçler artık kaya ocaklarından kırma taş olarak sağlanmaktadır.

Bu zorunlu yönlendirmenin sıkıntıları tam olarak aşılamamışken  mevcut maden yasası kullanılarak orman alanlarında da yapılaşmaya giden bir süreç başlamıştır. Madenlerimizin ülkemizde önemsenir bir doğal kaynak olmasına karşın, maden fakiri Antalya‘da 24  çeşit maden için 1350 dolayında Maden arama başvurusu yapılmasının ardında başka maksatlarda aranmalıdır.

2 . ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

Şubemizde kayıtlı görülen üye sayımız 404 tür. Geçtiğimiz dönem başlatılan üye bilgilerinin güncelleştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalar sürmektedir. İnternet üzerinden erişim sağlanarak üyelerin kendi bilgilerini güncellemeleri teşvik edilmektedir. Şube mekanının, salt raporların onaylandığı bir yer olmadığı konusunda ısrarlı çabamız sürecektir.

2 . 1 . Temsilcilikler :

Isparta temsilciliğimiz oturmuş kadrosu ile özverili şekilde görevini yapmaktadır.

Burdur temsilciliğimiz Kamu Kurumuna ait bir odayı kullandığından ancak mesai saatlerinde bu mekanı değerlendirebilmektedir. Kiralık bir yer temini etmek isteyen temsilciliğimizin bu isteği desteklenmektedir.

2 . 2 . Jeogenç :

Gelecekte deneyimli  ve özverili kadroların oluşturulması amacıyla hedef kitle olarak görülen öğrencilerin örgütlülüğüne gereken özen gösterilmektedir.

 Şu anda Şubemizde kayıtlı olan öğrenci üye sayımız 130 dur. 25 öğrencinin de yeni üye kaydı yapılacaktır.

27-31 Ağustos 2007 İskenderun Arsus yaz kampına, 17-18 Kasım 2007   II.Öğrenci Kurultayına Akdeniz ve Süleyman Demirel Üniversitelerinden katılım sağlanmıştır. Oluşturulan öğrenci temsilcilikleri ile kesintisiz iletişim sürdükçe öğrenci üye sayısı artacaktır.

2 . 3 . Tescilli Bürolar  :

Temsilciliklerimizde dahil olmak üzere giderek artan tescilli büro sayımız  76 ya ulaşmıştır. Bu artışta en önemli etkenler artan mezun sayısı, kamu kurumlarına eleman alınmayışı ve bölgemizde yılın tüm aylarına yayılan  yapılaşma hızıdır.

Sermaye yapısı, çalışan sayısı, makine ve donanımı birbirinden çok farklı olan bu bürolarda aldıkları eğitime de bağlı olarak farklı tür ve kalitede hizmet üretilmektedir.

Gerek mesleki hizmet alanlarımızı tanımlamak, gerekse bürolarda serbest çalışan meslektaşlarımızın haklarını korumak ve güvence altına almak  amacıyla yeniden düzenlenen SMM Yönetmeliği, oda-büro arasındaki sorunların aşılmasına henüz çare olmamıştır.

3 .  BÜRO HİZMETLERİ

Bilgisayar teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak oluşturulan Bilgi Sistemi Projesi (JMO-BİS) ile pek çok işlem artık Bilgisayar ve İnternet ortamında yapılmaktadır.

Gelen - Giden evrak  kapsamındaki her türlü yazışma işlemleri, oda kayıt belgesi, sicil durum belgesi, büro tescil ve ihale belgesi gibi belgelerin hazırlanması, üye bilgilerinin arşivlenmesi, toplu yada özel SMS, üyelere ait vefat evlilik gibi haberlerin yayınlanması ve firmalara ait tescil işlemlerinin yürütülmesi  bu sistem üzerinden yapılmaktadır.

Odamıza  2006 yılında gelen evrak 853, giden evrak 4407, 2007 yılında, gelen evrak 974, giden evrak 4002 adettir. Bu sayılara Sicil Durum Belgeleri de dahildir. 

Şubemiz tarafından 2006 yılında onaylanan rapor sayısı 4961 adettir. Bunun 4207‘si Antalya Şube , 450‘si Isparta Temsilciliği ve 304‘ü Burdur Temsilciliğine aittir. 2007 yılında onaylanan rapor sayısı ise toplam 4582 adettir. Bunun 3958‘i Antalya Şube, 358‘i Isparta Temsilciliği ve 266‘sı Burdur Temsilciliğine aittir.        

4 . TMMOB ve DİĞER ODALARLA İLİŞKİLERİ  ve ORTAK ÇALIŞMALAR

TMMOB  örgütlülüğü altında bulunan Odalar arasında dayanışmanın  geliştirilmesi ve ortak çözümler üretilmesi için yapılan çalışmalar aşağıdadır.

4 . 1 .  İKK ( İl Koordinasyon Kurulu) Etkinlikleri

1 -  21 Haziran  2006 Basın açıklaması

       Gündem : Meslek örgütlerini devre dışı bırakmaya yönelik mesleki yeterlilik

                      kurumu kanunu tasarısı

2 - 27 Haziran 2006 Basın açıklaması

      Gündem : Yabancıları çalışma izinleri hakkında kanun ile bazı konularda 

                      değişiklik  yapılmasına ilişkin kanun tasarısı

3 - 27 Haziran 2006   Toplantı

      Gündem : İKK Sekretaryasının belirlenmesi

4 - 18 Ağustos 2006  Basın açıklaması

       Gündem : Enerjine sahip çık geleceğini karartma

5 - 21 Ağustos 2006  Toplantı

      Gündem : İsrail‘in Lübnan ve Filistin üzerindeki insanlık dışı savaşa karşı  

                      yapılacak etkinliklerin görüşülmesi

6 - 5 Eylül 2006 Basın açıklaması

       Gündem : Lübnan‘a asker gönderilmesi  hakkında

7 -  13 Eylül 2006 Basın açıklaması

       Gündem : İnsanımıza, üyemize, yaşama, mesleğimize, ülkemize sahip çıkmak

                        için 14 Ekim 2006 TMMOB mitingindeyiz 

8 -  15 Eylül 2006  Toplantı

       Gündem : 14 ekim 2006 TMMOB mitingi , TMMOB 39.Dönem 1.Danışma Kurulu   toplantısı

9 - 27 Eylül 2006  Basın açıklaması

      Gündem : İnsanımıza, üyemize, yaşama, mesleğimize, ülkemize sahip çıkmak

                        için 14 Ekim 2006 TMMOB mitingindeyiz

10 - 05 Ekim 2006 Toplantı

        Gündem : 14 Ekim 2006 TMMOB mitingi

11 - 06 Ekim 2006  Basın açıklaması

        Gündem : 14 Ekim 2006 TMMOB  mitingi

12 - 23 Şubat 2007  Toplantı

        Gündem : Petrol yasası , Cumhuriyet mitingi, ABD‘nin Irak işgali, Önümüzdeki

                        sürece ilişkin görüş ve öneriler   

13 - 26 Şubat 2007 Basın açıklaması

        Gündem : Yeni Petrol yasası

14 - 09 Mart 2007  Toplantı

        Gündem : Irak savaşı hakkında

15 - 17 Mart 2007  Miting

        Gündem : Sivil toplum örgütleri  Maden Yasası‘nın değişmesi ve taşocaklarının

                         kaldırılması ile ilgili Antalya miitingi 

16 - 07 Nisan 2007 Toplantı

        Gündem : Cumhuriyet mitingi, TMMOB üye-işyeri ziyaretleri ve İKK bütçesinin

                         oluşturulması 

17 - 21 Nisan 2007  Toplantı

        Gündem : Cumhuriyet konferansı hakkında

18 - 08 Haziran 2007 Seminer

        Gündem : Avrupa Birliği bizi nereye götürüyor.

19 - 10 Ekim 2007  Toplantı

         Gündem : TMMOB mitingi

4 . 2 .  Eşgüdüm Kurulu Etkinlikleri

Kamu yararı, toplumsal çıkar, barış ve demokrasi temelinde TMMOB Odaları Sağlık Odaları, Baro gibi demokratik kitle örgütleriyle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik etkinlikler.

1 - 31 Ocak 2006  Toplantı

      Gündem : 100. yıl spor tesisleri

2 - 13 Şubat 2006 Toplantı

       Gündem : 100. yıl spor kompleksi ile ilgili yapılan hazırlıkların değerlendirilmesi,

                        Dokuma ile ilgili gelişmelerin değerlendirilmesi, diğer konular ve kısa  

                        süreli çalışma takviminin kararlaştırılması          

3 - 16 şubat 2006 Basın açıklaması

       Gündem : 100.yıl spor tesisleri

4 - 28 Şubat 2006 Toplantı

      Gündem : Dokuma ile ilgili değerlendirme, Lara kent parkı ile ilgili değerlendirme

5 - 28 Şubat 2006 Toplantı

      Gündem : Nükleer enerji

6 - 08 Mart 2006 Toplantı

      Gündem : Tekno-kent

7 - 10 Mart 2006 Basın açıklaması

       Gündem : Lara kent parkı

8 - 30 Mart 2006 Toplantı

      Gündem : Tabibler Odası Başkanı Naci İŞOĞLU‘na yapılan saldırının

                       görüşülmesi, Lara kent parkı ile ilgili yapılanların ve neler yapılacağının

                       görüşülmesi

9 - 31 Mart 2006 Basın açıklaması

      Gündem : Tabibler Odası Başkanı Naci İŞOĞLU‘na yapılan saldırının kınanması

10 - 31 Mart 2006 Toplantı

        Gündem : Genel değerlendirme

11 - 04 Nisan 2006 Basın açıklaması

        Gündem : Lara kent parkı

12 - 05 Nisan 2006 Toplantı

        Gündem : 06.04.2006 tarihinde başlayacak eylem hazırlıklarının görüşülmesi

13 - 17 Nisan 2006 Toplantı

         Gündem : 06.04.2006 tarihinde başlayacak eylem hazırlıklarının görüşülmesi,

                          Kent Konseyinin Lara Kent Parkı ile ilgili kararı ve yapılacakların

                          görüşülmesi.  

14 - 11 Mayıs 2006 Toplantı

         Gündem : Lara etkinliklerinin görüşülmesi, Atatürk Parkı ile ilgili açıklama ve

                         yapılacaklar 

15 - 16 Mayıs 2006  Eylem

         Gündem : Antalya ve Lara için Ankara‘dayız  eylemi; Kültür ve Turizm Bakanlığı

                         önünde basın açıklaması ve Oda Başkanları ile birlikte TBMM‘nde

                         grubu bulunan  Siyasi  Parti Genel Başkanlarını ziyaret ederek konu

                         hakkında bilgilendirme  

16 - 22 Mayıs 2006  Toplantı

        Gündem : Genel değerlendirme

17 - 05 Haziran 2006 Toplantı

        Gündem : Miting hazırlıklarının görüşülmesi ve genel değerlendirme

18 - 07 Haziran 2006 Basın açıklaması

        Gündem : "Antalya ve Lara‘ya sahip çık" mitingi

19 - 10 Haziran 2006  Miting

         Gündem : "Antalya ve Lara‘ya sahip çık" mitingi

20 - 14 Ağustos 2006  Toplantı

        Gündem : Lara Kenti Parkı

21 - 16 Ağustos 2006  Eylem

         Gündem : Lara için Başbakan ve Kültür ve Turizm Bakanına faks çekme eylemi

22 - 24 Ağustos 2006 Toplantı

        Gündem : Lara Kent Parkı ile ilgili gelişmeler

23 - 29 Ağustos 2006  Toplantı

        Gündem : Lara Kent Parkını alan şirket yetkilileri ile toplantı

24 - 26 Eylül 2006 Toplantı

        Gündem : 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili gelişmeler ve Vakıf çiftliği ile

                         ilgili gelişmeler 

25 - 09 Ekim 2006  Toplantı

        Gündem : Vakıf Çiftliği şartname taslağı

26 - 21 Aralık 2006  Toplantı

        Gündem : Genel değerlendirme ve 2007 yılı çalışma programının belirlenmesi

27 - 27 Aralık 2006 Basın açıklaması

        Gündem : 100.yıl spor kompleksi

28 - 28 Aralık 2006 Toplantı

        Gündem : Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak ÖZGEN ‘in yöre ile ilgili

                         projeleri hakkında

29 - 15 Ocak 2007 Toplantı

         Gündem : Taş ocakları hakkında

30 - 18 Ocak 2007  Toplantı

        Gündem : Makine Mühendisleri Odası tarafından sunulacak ulaşım master planı

                         ve raylı sistemler hakkında bilgilendirme

31 - 05 Şubat 2007 Toplantı

        Gündem : Taş ocakları ile ilgili bilgilendirme, Cumhuriyet mitingi ve genel

                         değerlendirme 

32 - 08 Şubat 2007  Basın açıklaması

        Gündem : Kent içi ulaşım

33 - 19 Şubat 2007  Toplantı

        Gündem : Taş ocakları ile ilgili bilgilendirme, Cumhuriyet mitingi ve genel

                        değerlendirme 

34 - 19 Mart 2007 Toplantı

        Gündem : Taş ocakları ile ilgili bilgilendirme, Cumhuriyet mitingi ve Atatürk Parkı

                          ile ilgili açıklama 

35 - 26 Mart 2007 Basın açıklaması

        Gündem : Antalya‘da atık çamur bertaraf tesislerinin çevre ve insan sağlığına etkileri

36 - 31- Mart 2007 Miting

        Gündem  : Antalya Cumhuriyet Mitingi

37 - 03 Nisan 2007 Toplantı

         Gündem : Taş ocakları  , Antalya Cumhuriyet Mitingi ile ilgili değerlendirme

38 - 17 Nisan 2007 Toplantı

         Gündem : Atatürk parkı ile ilgili bilgilendirme, İnönü İlköğretim Okulu ile ilgili

                         davanın görüşülmesi 

39 - 08 Mayıs 2007 Toplantı

        Gündem : 13 Mayıs İzmir Cumhuriyet Mitinginin görüşülmesi

40 - 29 Mayıs 2007  Toplantı

        Gündem : Ülkemizdeki son gelişmelerin değerlendirilmesi (terör ve seçimler)

41 -  20 Haziran 2007  Toplantı 

        Gündem : Ülkemizdeki son gelişmelerin değerlendirilmesi (terör ve seçimler)

42 - 25 Haziran 2007 Toplantı

        Gündem : Doğu Garajı projesi

43 - 27 Haziran 2007  Toplantı

        Gündem : Antalya İçme Suyu Projesi, Antalya Kent Merkezi Doğu Garajı  ve

                         Halk Pazarı Alanı düzenleme projesi

44 - 03 Temmuz 2007

        Gündem : Antalya Kent Merkezi Doğu Garajı  ve  Halk Pazarı Alanı düzenleme

                        projesi ve Okullar Alanı Projesi hakkında bilgilendirme

45 - 12 Temmuz 2007 Toplantı

        Gündem : Antalya gündemi ve Meslek  Odalarının görevi

46 - 17 Ağustos 2007 Toplantı

        Gündem : Kentimizle ilgili son gelişmelerin değerlendirilmesi

47 - 08 Ekim 2007 Toplantı

        Gündem : Genel değerlendirme

48 - 22 Ekim 2007 Toplantı

        Gündem : Terör

49 - 23 Ekim 2007 Basın açıklaması

        Gündem : Terör

50 - 17 Aralık 2007 Toplantı

        Gündem : 1/100000 İmar planı ve 100.yıl spor kompleksi

5 . KAMU KURUMLARI  İLE İLİŞKİLER VE  ORTAK ÇALIŞMALAR  

Merkezi yönetime bağlı Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimlerle görüşme ve yazışmalar dönem içinde sürdürülmüştür.

Özellikle zemin etütleri konusunda yoğunlaşan yazışmaların yanı sıra, Jeoloji Mühendisi yetki ve sorumluluğuna ilişkin yerel olumsuzluklar yaşanan bazı belediyeler ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

5 . 1 .  Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Ortak Çalışmaları

1 -  20 Eylül 2006 Toplantı

      Gündem : Yeni çalışma dönemiyle ilgili genel görüşme, Konyaaltı Kent Meydanı,

                       Vakıf Çiftliği    

2 - 16 Ekim 2006 Toplantı

      Gündem : Antalya İçme Suyu ve Sorunları Sempozyumu raporu

3 - 13 Kasım 2006  Toplantı

       Gündem : Su Kaynakları Koruma Çalışmaları hakkında Tunç Tarımcı tarafından

                        sunum yapılması, bu konuda müşterek bir çalışma programı yapılması  

4 - 04 Aralık 2006 Toplantı

       Gündem : Açılmakta olan maden ve taş ocaklarının çevre ve turizme etkisi

5 - 16 Ocak 2007  Toplantı

       Gündem : "Ulaşım Master Planı ve Raylı Sistem" hakkında bilgilendirme

6 - 19 Ocak 2007 Toplantı

       Gündem : Kent Müzesi kurulma çalışmaları hakkında bilgilendirme

7 - 31 Temmuz 2007 Toplantı

      Gündem : 1/25000 Nazım İmar Planı

 5 . 2 .  Yerel Yönetimlerle Çalışmalar

1-23 Haziran 2006 Toplantı

      Gündem : 1/500000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışması için hazırlanan projeleri 

                        incelemek üzere  Antalya Büyükşehir Belediyesinde toplantı

2 - 14 Eylül 2006  Toplantı

      Gündem : Antalya Büyükşehir Belediyesinde 1/500000 lik planlarla ilgili yapılan

                       Toplantı

3 - 20 Eylül 2006  Toplantı

      Gündem : Antalya Büyükşehir Belediyesinde 1/250000 Nazım İmar Planı konulu  toplantı

4 - 29 Ekim 2006 Açılış  Töreni

      Gündem : Konyaaltı Kent Meydanı ve Atatürk Anıtı açılış töreni

5 - 08 Aralık 2007 Konferans

      Gündem : Muratpaşa Belediyesi ve YAYED tarafından düzenlenen "Antalya Kenti                       Su Sempozyumu" Muratpaşa Belediyesi konferans salonunda gerçekleşti.

6 . ÜNİVERSİTELER İLE İLİŞKİLER

Bilindiği üzere Şube sınırları içinde iki üniversiteye ait Mühendislik Fakülteleri bünyesinde Jeoloji Mühendisliği Bölümleri bulunmaktadır. Bunlardan 1983 yılında kurulmuş olup, daha sonra 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesine katılan Jeoloji Mühendisliği Bölümü ile ilişkiler daha çok Isparta İl Temsilciliğince yürütülmektedir.

1999 yılında kurulan ancak Lisans eğitimine 2002 - 2003  döneminde öğrenci alan Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü 3 dönemdir mezun vermektedir.

Eğitim - Öğretim yılının açılışı ve yıl sonu mezuniyet törenlerine katılarak temsil görevimizi yaptık, derece alan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Ortak etkinlikler düzenledik  yada  onların aktivitelerine katkılar verdik, ancak yapamadıklarımız bizce daha önemlidir.

Odanın Jeoloji Bölümlerinden, Bölümlerinde Odadan kopuk olmamaları gerekir. Meslek sorunlarında ortak ve bütünleyici tavrın alınması ;  sorunların ve çözümlerin mezuniyet sonrasına taşınmasına ve birikmesine bir ölçüde engel olacaktır.

Meslek alanımızdaki yasa ve yönetmeliklerin hızla değiştiği, mühendislik eğitim programlarının  yeniden şekillendirildiği ve  mühendisliğimizin hak yetki ve sorumluluklarına yönelik sorunların arttığı son dönemlerde, Oda-Bölüm Başkanlığı ilişkileri daha da önem kazanmıştır.

Ayrıca yeni Jeoloji Mühendisliği Bölümleri açmak yerine, mevcutların eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve  öğrenci kontejanlarının  şişirilmemesi gerekmektedir.             

 2006 - 2007 YILLARI MALİ RAPORU ve TABLOLARI

Ocak 2006 tarihinde yapılan Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi 6.Olağan Genel Kurulu neticesinde görev alan 6. dönem Yönetim Kurulumuz döneminde elde edilen Gelir-Gider tablosu ekte sunulmuştur.

Buna göre 2006 yılında; üye aidatları, tescil, onay, yayın ve malzeme satışından elde edilen gelirler toplamı 176.782,00 YTL dir. Bunun 163.176,00 YTL‘lik kısmı Belge ve Hizmet karşılığı gelirlerdir.

Personel, haberleşme, temsil, kongre, seminer, kira, vergi, gibi ana kalemlerin bulunduğu giderler toplamı ise 72.721,56 YTL‘dir Giderler dışında Merkeze gönderilen miktar 105.290,22 YTL‘dir.

2007 yılında ise Gelirler      196.658,92 YTL ‘ye ulaşmıştır.

2007 yılında ise Giderler       79.962,13 YTL  olmuştur.

Bunun dışında Merkeze gönderilen 52.593,00 YTL ayrıca Pos çıkışı ile Merkeze gönderilen miktar ise 63.493,00 YTL dir.

Netice itibariyle Gelir-Gider farkları pozitif bakiye vermiştir.

2006 yılında  104.060,44 YTL

2007 yılında  116.696,79 YTL   pozitif bakiye olmuştur.

2008 ve 2009 yılları tahmini bütçeleri hazırlanırken 2007 yılı baz alınmış ve 2008 için   % 10,  2009 için % 5  artış değerleri ilke kabul edilmiştir. Saygılarımızla.

 

YÖNETİM KURULU 

 

2009 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Tahmini Gelir Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2009 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Tahmini Gider Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2008 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Tahmini Gelir Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2008 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Tahmini Gider Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız.

2007 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Gelir Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2007 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Gider Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2006 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Gelir Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

2006 Yılı Antalya Şubesi (Antalya-Isparta-Burdur) Gider Döküm Tablosunu okumak için lütfen tıklayınız. 

Antalya Şube 6. Dönem Çalışma Raporunu pdf görüntülemek için lütfen tıklayınız. 

Okunma Sayısı: 3118
TMMOB
Jeoloji Mühendisleri Odası